För dig som hyresgäst

För dig som hyresgäst

Här finner ni som hyresgäster all information ni kan tänkas behöva.

Här finner ni som hyresgäster all information ni kan tänkas behöva.

INFLYTTNING

Enligt hyreslagen har man tillträde till den nya lägenheten senast kl 12.00 den första vardagen efter månadsskiftet. Det är alltid det juridiska datumet som gäller om inte något annat överenskommits. Självklart är det möjligt till tidigare datum om avflyttande hyresgäst, inflyttande hyresgäst och hyresvärd är överens.

ADRESSÄNDRING

När du flyttar in måste du sjävklart ändra din postadress, lägenhetsnummer till din lägenhet står på din hyresfaktura.

EL

Alla lägenheter har varmhyra men för hushållsel så måste ni teckna ett elabonnemang, elnät måste tecknas med Vattenfall. Detta sker enklast genom Vattenfalls hemsida.

TVÄTTSTUGA

För bokning av tvättider så använder fastigheten av appen ”Boka tvättid”. Inloggningsuppgifter får man vid inflyttning. Tvättider består av tvättpass om 3 h och man får boka två tider på raken, dock max 4 tider per vecka.

KÄLLSORTERING

Det är idag lag på att avfall ska sorteras och 2027 så kommer dessa skärpas ytterliggare. Fastigheten är utrustad med nedan kärl och hyresgästen förväntas sortera enligt dessa

  • Pappersförpackningar
  • Plastförpackningar
  • Metallförpackningar
  • Ofärgat glas
  • Färgat glas
  • Metallavfall
  • Restavfall

 

VENTILATION

Fastigheten är utrustad med ett FTX system, detta innebär att varje lägenheten är utrustad med egen styrpanel. Detta innebär också att dess filter behöver rengöras när panelen indikerar, detta sker med 6 och 12 månaders intervall. Filterna rengörs enkelt genom att sköljas med vatten, vrid ur och sätt tillbaka.

Följ knapparna nedan för instruktioner kring hur styrpanelen fungera och byte av filter sker.

KÖKSFILTER

Kökets fläkt är utrustad med kolfilter. Dessa kan behöva bytas ut, filtret som behövs är….

Hos oss på Jast Living bor du i fräscha lägenheter i nybyggt hus